abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

"Hairpinning" not working anymore on firmware: 10.03.36/10.03.48/01507

Highlighted
Level 2
1 von 17

Hello!

 

I have a problem with "hairpinning" with my Swisscom InternetBox.

It used to work sometime last week but then it stopped.

 

Here is what happens:

 

- LAN IP address: works

- Public IP address from outside the network: works

- Public IP address from inside the network: ERROR

 

This is usually a problem with hairpinning from the router side and it seems that a new version of the firmware might have been released.

Is there any way for me to either get a version where this still works or to fix it?

 

Thanks!

16 Kommentare
Highlighted
Super User
2 von 17

Hi, 

Works for me just like usual. 

Have you contacted The Servicedesk already?

 

Screenshot_20191124_144946.jpg

 

Screenshot_20191124_145234_com.android.chrome.jpg

 

 

Have you checked your configuration or did you activated DMZ or Spanning Tree? Maybe it will solve your problems...

 

Greetings, 

Dominik 

Gruess, Cordial salids, Cordialement, Cordiali saluti
Dominik

#stayathome
Highlighted
Level 2
3 von 17

DMZ and Spanning Tree are not enabled.

 

Only thing that I tried to enable was the DyDNS `xxxx.internet-box.ch` but that is not solving anything.

 

I tried reinstalling the FW and nothing changed. What else could I try?

Highlighted
Level 2
4 von 17

P.S. can you try with a port which is not 80?

Highlighted
Super User
5 von 17

Also other Ports working for me, also notspecified Ports. Tested it with custom Port 85 for Cloud-Service and 32400 for Plex. 

 

Can you try to reenable DMZ and Spanning Tree?

Otherwise i would suggest you to create a Backup and reset your Internet-Box. Try it again with just one Port e.g. 32400 or 90 and 80...

 

Screenshot_20191124_152048.jpg

 

 

Greetings, 

Dominik

Gruess, Cordial salids, Cordialement, Cordiali saluti
Dominik

#stayathome
Highlighted
Level 2
6 von 17

I have just reset the box to factory settings and restoring the save cfg. Let's see.

 

I will then try to enable/disable the DMZ and TSP.

Otherwise, is there a way to install the previous FWs?

Highlighted
Level 2
7 von 17

Ok, nothing changed... What next? 

 

I really think it's firmware related at this point.

Highlighted
Super User
8 von 17

I have found a Beta Version of the Internet-Box Firmware. I dont really know how it will work and if its better, but to get another Firmware you can try this oder contact the Service Desk at 0800 800 800 - maybe they can install you an older version.

 

Beta Version: https://www.swisscom.ch/de/privatkunden/hilfe/internet/firmware-aktualisierungen-fuer-ihre-internet-...

 

Greetings,

Dominik

Gruess, Cordial salids, Cordialement, Cordiali saluti
Dominik

#stayathome
Highlighted
Level 2
9 von 17

It says "wrong firmware file", I guess it doesn't work 😕

Highlighted
Super User
10 von 17

Then, i would suggest you to Contact Hotline at 0800800800 and ask for help. If the 'first responder' couldnt help, ask for 2nd Level Support - they should solve it for you.

Very sorry, that the Restoring Process and the Beta didnt worked for you. 

 

Hope, youll have a good solution soon. 

Greetings, 

Dominik 

Gruess, Cordial salids, Cordialement, Cordiali saluti
Dominik

#stayathome
Highlighted
Level 2
11 von 17

Hi Xander,

 

 It worked for Years. But since about a week i got the exact same problem. Did you find a solution ? 

 

Cheers

 

EDIT: There are other threads on this issue.

(TLDR: We have to wait for next Firmware Release. Workaround: Own DNS Server. I don't like this workaround but it works perfect here.)

 

https://community.swisscom.ch/t5/Router-Hardware/Internetbox-blokiert-https-wenn-interne-Abfrage-auf...

Editiert
Highlighted
Level 2
12 von 17

@DrFurunkel my workaround is MUCH easier than running your own DNS server: I use the DynDNS service and add that + local ip address in my `hosts` file. Done 😉

It works only locally but at least it works for now!

Highlighted
Super User
13 von 17

Hi all,

i have heard, that they want to release the new Firmware very soon - so you shouldnt wait too long...

Greetings

Gruess, Cordial salids, Cordialement, Cordiali saluti
Dominik

#stayathome
Highlighted
Level 2
14 von 17

@Xander   Are you serious? Editing HOSTS.txt on every! client including Android/iOS is definitly not a solution. And you have to revert this in case you leave the house with Mobiles/Laptop.

 

 

Highlighted
Super User
15 von 17

@DrFurunkel he did this action only so that he can use his normal systems until the bug was fixed. It is not a persistent solution.

Gruess, Cordial salids, Cordialement, Cordiali saluti
Dominik

#stayathome
Highlighted
Level 4
16 von 17

My Internet Box 2 was updated to the new firmware version 10.04.02/10.04.00 on november 15. Up to now the IB2 runs perfectly.

Highlighted
Anonym
17 von 17

It seems that only the IBP and the IBS are affected by this bug. It could be that there is a solution available soon. Do not know yet if we will rollout the new firmware or if we share it only on our homepage. 

 

@antric Some customers have got a 10.4 Build. It is nearly the same as 10.3.36 but with a few adjustments. It's a mistake but because the build is as stable as 10.3 we do not downgrade theses boxes.

Nach oben